top of page

KEBABGRYTA

  • Skribentens bild: mammansmat
    mammansmat
  • 10 sep. 2022
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 26 jan. 2024

En riktigt god vardagsgryta att slänga ihop. Går snabbt och enkelt att laga.


4 portioner

30 minuter


Ingredienser:

smör eller olja att steka i

1 gul lök, hackad

2 vitlöksklyftor, pressade

1 msk tomatpuré

1,5 tsk paprikapulver

1,5 tsk oregano

1 tsk spiskummin

1 dl vatten

1 tärning köttbuljong

0,5 dl chilisås

400 g finkrossade tomater

Salt och peppar

275 g kebab - kebabflarn - kebabsplit - kärt barn har många namn verkar det som


Gör så här:

Hetta upp en kastrull med smör eller olja, stek lök, vitlök och tomatpuré tills löken är mjuk. Häll på vatten och köttbuljong, koka upp. Tillsätt chilisås och krossade tomater, smaka upp med salt och peppar och låt koka ca 15 min. Smakerna kommer ändras ganska mycket under koktiden, så smaka också av när det kokat klart.

När såsen kokar så stek kebab efter anvisning på paketet, det funkar i stekpanna, airfryer eller i ugn. Jag stekte i airfryer.

Blanda ner kebaben i såsen. Servera med basmatiris och sallad. Toppa ev. med kall kebabsås.


Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page