KEBABGRYTA
- mammansmat
- 10 sep. 2022
- 1 min läsning
Uppdaterat: 26 jan. 2024
En riktigt god vardagsgryta att slänga ihop. Går snabbt och enkelt att laga.

4 portioner
30 minuter
Ingredienser:
smör eller olja att steka i
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, pressade
1 msk tomatpuré
1,5 tsk paprikapulver
1,5 tsk oregano
1 tsk spiskummin
1 dl vatten
1 tärning köttbuljong
0,5 dl chilisås
400 g finkrossade tomater
Salt och peppar
275 g kebab - kebabflarn - kebabsplit - kärt barn har många namn verkar det som
Gör så här:
Hetta upp en kastrull med smör eller olja, stek lök, vitlök och tomatpuré tills löken är mjuk. Häll på vatten och köttbuljong, koka upp. Tillsätt chilisås och krossade tomater, smaka upp med salt och peppar och låt koka ca 15 min. Smakerna kommer ändras ganska mycket under koktiden, så smaka också av när det kokat klart.
När såsen kokar så stek kebab efter anvisning på paketet, det funkar i stekpanna, airfryer eller i ugn. Jag stekte i airfryer.
Blanda ner kebaben i såsen. Servera med basmatiris och sallad. Toppa ev. med kall kebabsås.
Comments