top of page

KEBABRULLE MED GODASTE SÅSEN

Ibland är det ju såsen som gör maten. Denna kebabsåsen är som pizzerians och hemligheten stavas Fanta.


4 portioner 45 min + tid för marinering


Ingredienser:

Kebab:

500 g fläskytterfilé

0.5 dl olja

0.25 dl ketjap manis

1 msk paprikapulver

1 msk lökpulver

0.5 msk spiskummin

1 tsk salt

0.5 tsk peppar

2 pressade vitlöksklyftor


Kebabsås:

0.5 dl majonnäs

1 dl crème fraiche

2 dl filmjölk

1 msk chilisås

1 vitlöksklyfta, pressad

0.5 tsk oregano

Salt och peppar

0.5 dl fanta

Ev 0.5 tsk socker


Skiva fläskytterfilé, eller fläskkarré i tunna små skivor. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Marinera köttet i några timmar.

Sätt köttet på spett, inte för tätt utan typ allt kött ska få yta.

Grilla på hög värme. Skär av köttet från spetten.

Vill du inte grilla så stek köttet i olja i en het stekpanna istället, utan spett då givetvis.

Vispa ihop majonnäs, crème fraiche, filmjölk, chilisås, vitlök, oregano och fanta. Smaka upp med salt, peppar och ev. socker. Låt gärna såsen stå och mogna någon timme i kylen före servering.


Servera i libabröd eller kebabrullebröd med isbergssallad, tomat, gurka, rödlök, feferoni och kebabsås.

Eller gör en kebabtallrik med god sallad, pommes och kebabsås.

Opmerkingen

Beoordeeld met 0 uit 5 sterren.
Nog geen beoordelingen

Voeg een beoordeling toe
bottom of page