KEBABRULLE MED GODASTE SÅSEN
Ibland är det ju såsen som gör maten. Denna kebabsåsen är som pizzerians och hemligheten stavas Fanta.
4 portioner 45 min + tid för marinering
Ingredienser:
Kebab:
500 g fläskytterfilé
0.5 dl olja
0.25 dl ketjap manis
1 msk paprikapulver
1 msk lökpulver
0.5 msk spiskummin
1 tsk salt
0.5 tsk peppar
2 pressade vitlöksklyftor
Kebabsås:
0.5 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
2 dl filmjölk
1 msk chilisås
1 vitlöksklyfta, pressad
0.5 tsk oregano
Salt och peppar
0.5 dl fanta
Ev 0.5 tsk socker
Skiva fläskytterfilé, eller fläskkarré i tunna små skivor. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Marinera köttet i några timmar.
Sätt köttet på spett, inte för tätt utan typ allt kött ska få yta.
Grilla på hög värme. Skär av köttet från spetten.
Vill du inte grilla så stek köttet i olja i en het stekpanna istället, utan spett då givetvis.
Vispa ihop majonnäs, crème fraiche, filmjölk, chilisås, vitlök, oregano och fanta. Smaka upp med salt, peppar och ev. socker. Låt gärna såsen stå och mogna någon timme i kylen före servering.
Servera i libabröd eller kebabrullebröd med isbergssallad, tomat, gurka, rödlök, feferoni och kebabsås.
Eller gör en kebabtallrik med god sallad, pommes och kebabsås.
Opmerkingen