top of page

KIDS PAJ - RUCCOLAPAJ MED SOLTORKAD TOMAT OCH FETAOST

Denna pajen bjöd min bror på ibland på kalas. Senast när han fyllde 50. Nu har jag ätit den för sista gången i hans regi. Så jag vill hylla honom och bjuda er alla på detta fantastiska recept.

En ljuvligt god paj!

4-6 portioner

60 minuter


Ingredienser:

3 dl mjöl

125 g smör

1 kallt ägg


Smör att steka i

3 vitlöksklyftor, skivade

120 g ruccola

100 g avrunnen, hackad soltorkad tomat

125 g fetaost, smulad

75 g riven ost, gärna mozzarella

2 dl grädde

2 ägg

Salt

Peppar


Gör så här:

Börja med degen: nyp ihop mjöl, smör och ägget tills det blir en smidig deg.

Tryck ut degen i en pajform.

Ställ kallt i ca 30 min.

Förgrädda i 200 grader i ca 15 min.

Förbered fyllningen under tiden: bryn vitlöken i smör, tillsätt ruccola och soltorkade tomater och stek ihop i ca 5 min.

Vispa ihop grädde med äggen, salta och peppra.


När pajdegen är förgräddad så fyll med ruccolablandningen, riven ost och fetaost, häll till sist på äggstanningen.

Grädda i 200 grader i 25-30 minuter. Låt pajen stå till sig i 20-30 före servering.


Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page