top of page

KIKÄRTSBIFFAR I PITABRÖD

  • Skribentens bild: mammansmat
    mammansmat
  • 15 mars
  • 1 min läsning

Mat i bröd är ju alltid lika gott! Jag tycker att biffar på kikärter är en riktig hit, gillar du kikärter är, prova dessa!

4 portioner

30 minuter


Ingredienser:

500 g kikärter, förkokta

1 liten gul lök

3 vitlöksklyftor

1 ägg

1 msk pressad citron

0,5 dl ströbröd

2 msk majsstärkelse

3 msk hackad persilja

1 tsk sambal oelek

1 tsk salt

0,5 tsk peppar

1 tsk spiskummin


Gör så här:

Börja med att köra kikärter, lök och vitlök i matberedare tills det börjar finfördelas.

Tillsätt resterande ingredienser och kör tills du har en slät smet.

Gör biffar av smeten, går lättast om du väter händerna med lite vatten.

Stek biffarna i en het stekpanna med riktigt med olja i ungefär 3 minuter per sida.

Försök att bara vända en gång, för att minimera risken att de går sönder.

Servera i pitabröd med grönsaker och en god sås.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page