top of page

KNÄCKIG BLÅBÄRSPAJ

  • Skribentens bild: mammansmat
    mammansmat
  • 21 aug. 2024
  • 1 min läsning

Man måste väl bara älska blåbärspaj. Den här med knäckig pajdeg, serveras ljummen med en kula vaniljglass ovanpå som långsamt smälter över pajen...


6 portioner 40 minuter


Ingredienser:

600 g blåbär

0,5 dl socker

1 msk potatismjöl


150 g smör

0,75 dl sirap

1,75 dl strösocker

1,5 msk vaniljsocker

3 dl havregryn

1,5 dl vetemjöl

0,5 tsk bakpulver


Gör så här:

Blanda blåbär med strösocker (0,5 dl) och potatismjöl, häll över i en pajform.

Smält smöret, blanda ner sirap, strösocker (1,75 dl), vaniljsocker, havregryn, mjöl och bakpulver direkt i kastrullen. Rör tills allt blandats.

Bred smeten över blåbären.

Grädda i 175 grader i 30 min.

Servera ljummen med vaniljsås eller vaniljglass.

Senaste inlägg

Visa alla

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page