Sök
KNÄCKIG BLÅBÄRSPAJ
- mammansmat
- 21 aug. 2024
- 1 min läsning
Man måste väl bara älska blåbärspaj. Den här med knäckig pajdeg, serveras ljummen med en kula vaniljglass ovanpå som långsamt smälter över pajen...

6 portioner 40 minuter
Ingredienser:
600 g blåbär
0,5 dl socker
1 msk potatismjöl
150 g smör
0,75 dl sirap
1,75 dl strösocker
1,5 msk vaniljsocker
3 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
Gör så här:
Blanda blåbär med strösocker (0,5 dl) och potatismjöl, häll över i en pajform.
Smält smöret, blanda ner sirap, strösocker (1,75 dl), vaniljsocker, havregryn, mjöl och bakpulver direkt i kastrullen. Rör tills allt blandats.
Bred smeten över blåbären.
Grädda i 175 grader i 30 min.
Servera ljummen med vaniljsås eller vaniljglass.
Comments