top of page

KOKOSTOSCA

Ett stycke klassisk kaka.

Kladdig chokladbotten med sötseg kokostosca på toppen. Ett vinnande koncept. Alla gånger. Perfekt att ha en laddning i frysen.

Jag tycker väl att det är kokostoscan som är det godaste, och därför är det extra mycket på min kaka..


20 bitar

45 minuter


Ingredienser:

Botten:

200 g smör

4 dl socker

1 msk vaniljsocker

3 dl mjöl

1 dl kakao

4 ägg


Kokostosca:

100 g smör

1,5 dl sirap

2 dl grädde

2 dl socker

200 g kokos


Gör så här:

Smält smöret, rör ner socker, vaniljsocker, mjöl och kakao. Rör till till sist ner äggen. Blanda till det är en klumpfri smet.

Häll i en bakplåtspapperklädd form ca 20×30 cm.

Baka i 200 grader i 15-20 min. Den ska inte vara genomgräddad, men så pass att du kan bre på toscan utan att förstöra kakan. Så lite lite kladd på stickan är bra.

Under tiden som botten gräddas gör du toscan:

Häll alla ingredienser i en kastrull, förutom kokos.

Låt koka upp och koka i 5-8 min, rör om lite då och då. Rör sist ner kokosen.

Ta ut kakan, häll på toscan, bred den över hela kakan, och ställ in kakan i ugnen i 10 min till.

Ta ut, låt svalna. Skär i rutor. Njut.



Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page