top of page

KORVSOPPA

  • Skribentens bild: mammansmat
    mammansmat
  • 9 feb. 2022
  • 1 min läsning

Uppdaterat: 26 jan. 2024

Det är enkelt, går ganska så snabbt, billigt och går hem hos både vuxna och barn.


4 portioner

30 minuter


Ingredienser:

1 purjolök

500 g potatis, fast

300 g kålrot

300 g morot

300 g wienerkorv

1 buljongtärning

1 l vatten

10 kryddpepparkorn

2 lagerblad

Salt och vitpeppar

Persilja


Gör så här:

Skiva lök. Dela rotsakerna, tärna, skiva, slanta, hur du känner för. Men kålrot tar längst tid att koka, sen morot och potatisen går snabbast.

Fräs purjolöken i lite olja, när den är mjuk och fått lite färg tillsätt vatten, lagerblad, kryddpeppar, buljong, och rotsaker. Låt koka under lock tills rotsakerna mjuknar. Smaka upp med salt och vitpeppar.

Slanta korven och låt dom koka med i soppan de sista minuterna.

Rör ned persilja precis före servering.

Vill du ha mer vätska i soppan är det bara tillsätta mer vatten och ev en buljongtärning.

1 Comment

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Lina
Mar 02
Rated 5 out of 5 stars.

Toppen-soppa! Kräsen barn och sambo slickade tallrikarna, stora sonen kom in när soppan kokade och han fråga om det blev varmkorv i bröd, för det var så det doftade i köket.

Like
bottom of page