KORVSOPPA
- mammansmat
- 9 feb. 2022
- 1 min läsning
Uppdaterat: 26 jan. 2024
Det är enkelt, går ganska så snabbt, billigt och går hem hos både vuxna och barn.

4 portioner
30 minuter
Ingredienser:
1 purjolök
500 g potatis, fast
300 g kålrot
300 g morot
300 g wienerkorv
1 buljongtärning
1 l vatten
10 kryddpepparkorn
2 lagerblad
Salt och vitpeppar
Persilja
Gör så här:
Skiva lök. Dela rotsakerna, tärna, skiva, slanta, hur du känner för. Men kålrot tar längst tid att koka, sen morot och potatisen går snabbast.
Fräs purjolöken i lite olja, när den är mjuk och fått lite färg tillsätt vatten, lagerblad, kryddpeppar, buljong, och rotsaker. Låt koka under lock tills rotsakerna mjuknar. Smaka upp med salt och vitpeppar.
Slanta korven och låt dom koka med i soppan de sista minuterna.
Rör ned persilja precis före servering.
Vill du ha mer vätska i soppan är det bara tillsätta mer vatten och ev en buljongtärning.
Toppen-soppa! Kräsen barn och sambo slickade tallrikarna, stora sonen kom in när soppan kokade och han fråga om det blev varmkorv i bröd, för det var så det doftade i köket.