KRABBELURER
Här kommer ett tips på brunch, fika, mellanmål eller kanske frukost. Som en blandning mellan sockerkaka och plättar.
Servera krabbelurerna nystekta med lättvispad grädde och färska bär, sylt eller kanske nutella.
ca 16 stycken
30 minuter
Ingredienser:
1 dl socker
4,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2,5 dl mjölk
2 ägg
Smör att steka i
Grädde, färska bär eller sylt till servering
Gör så här:
Blanda socker, mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Vispa ut äggen i mjölken och vispa sen ner äggmjölken i de torra ingredienserna till en slät smet. Det blir en ganska så tjock smet.
Hetta upp en stekpanna eller plättlagg med smör. Klicka i smet, ett par matskedar per krabbelur, stek på medelhög värme på båda sidor.
Tillsätt lite smör mellan varje stekning.
Servera med färska bär och grädde, eller kanske sylt eller nutella.
Comments