top of page

KRISPIG KYCKLING PANERAD MED CORNFLAKES I UGN

Ett enklare sätt att göra krispig kyckling! Panerad i cornflakes och stekt i ugnen. Såå krispig och god!

4 portioner

40 minuter


Ingredienser:

600 g kyckling i bitar

8-10 dl cornflakes

1 dl olja

1 dl vetemjöl

1,5 tsk salt

0,5 tsk peppar

2 ägg


Gör så här:

Krossa cornflakes, blanda ned oljan i krosset, lägg i ett djupt fat.

Blanda i salt och peppar i mjölet och lägg detta i ett annat fat.

I ett tredje fat- vispa lätt upp äggen med lite salt.


Vänd kycklingen först i mjöl, sen ägg och till sist i cornflakes.

Lägg på en plåt och kör i 225 grader i 10-15 min. Kycklingen ska vara genomstekt och ytan krispig.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page