KRÄMIG FLÄSKFILÉPASTA MED SOLTORKADE TOMATER
Fläskfilé är en tacksam köttbit, den går snabbt att tillaga och den blir mör och god. Tycker det passar lika fint till en pasta som till potatis. Denna gången i en krämig sås smaksatt med soltorkad tomat och basilika.
4 portioner: 30 minuter
Ingredienser:
1 fläskfilé, ca 500 g. Putsad och skivad
1 liten gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, skivade
Chili efter smak
75 g soltorkade tomater, grovt hackade
basilika, skivade blad
4 dl grädde
smör att steka i
salt och svartpeppar
Gör så här:
Bryn fläskfilén i omgångar, salta och peppra. Den ska inte bli genomstekt. Lägg upp på fat.
Stek lök, vitlök, chili och soltorkade tomater tills dess att löken är mjuk.
Häll på grädden, låt koka ihop.
Rör ner basilika. Smaka upp med salt och peppar.
Lägg i fläskfilén i såsen. Låt koka tills dess att fläskfilén är genomkokt.
Servera med nykokt pasta.
Comments