top of page

KRÄMIG FLÄSKFILÉPASTA MED SOLTORKADE TOMATER

Fläskfilé är en tacksam köttbit, den går snabbt att tillaga och den blir mör och god. Tycker det passar lika fint till en pasta som till potatis. Denna gången i en krämig sås smaksatt med soltorkad tomat och basilika.

4 portioner: 30 minuter


Ingredienser:

1 fläskfilé, ca 500 g. Putsad och skivad

1 liten gul lök, finhackad

2 vitlöksklyftor, skivade

Chili efter smak

75 g soltorkade tomater, grovt hackade

basilika, skivade blad

4 dl grädde

smör att steka i

salt och svartpeppar


Gör så här:

Bryn fläskfilén i omgångar, salta och peppra. Den ska inte bli genomstekt. Lägg upp på fat.

Stek lök, vitlök, chili och soltorkade tomater tills dess att löken är mjuk.

Häll på grädden, låt koka ihop.

Rör ner basilika. Smaka upp med salt och peppar.

Lägg i fläskfilén i såsen. Låt koka tills dess att fläskfilén är genomkokt.

Servera med nykokt pasta.



Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page