Sök
KRÄMIG PARMESANPASTA
- mammansmat
- 12 mars 2024
- 1 min läsning
Nästan som en Pasta Alfredo, fast ändå inte.
En av mina absoluta favoritpastarätter. Det går så fort att göra och är gudomligt gott!
Medan pastan kokar så kokas såsen ihop, så snabbt och enkelt. Man bara måste älska det!

4 portioner
15minuter
Ingredienser:
4 portioner pasta
Smör att steka i
2 schalottenlökar, hackade
3 vitlöksklyftor, hackade
4 dl grädde
Salt & peppar
150 g riven parmesanost
Gör så här:
Koka pastan efter anvisning på paketet.
Stek lökarna mjuka i smör, de ska inte få färg utan bara mjukstekas.
Tillsätt grädde och koka ganska kraftigt under 5-8 minuter. Smaka upp med salt och peppar.
Stäng av spisplattan och vänd ner parmesan.
Ta upp pastan direkt från kokvattnet och vänd ner i såsen.
Toppa ev med lite riven parmesan.

Comentarios