top of page

KRÄMIG PARMESANPASTA

Nästan som en Pasta Alfredo, fast ändå inte.

En av mina absoluta favoritpastarätter. Det går så fort att göra och är gudomligt gott!

Medan pastan kokar så kokas såsen ihop, så snabbt och enkelt. Man bara måste älska det!

4 portioner

15minuter


Ingredienser:

4 portioner pasta

Smör att steka i

2 schalottenlökar, hackade

3 vitlöksklyftor, hackade

4 dl grädde

Salt & peppar

150 g riven parmesanost


Gör så här:

Koka pastan efter anvisning på paketet.

Stek lökarna mjuka i smör, de ska inte få färg utan bara mjukstekas.

Tillsätt grädde och koka ganska kraftigt under 5-8 minuter. Smaka upp med salt och peppar.

Stäng av spisplattan och vänd ner parmesan.

Ta upp pastan direkt från kokvattnet och vänd ner i såsen.

Toppa ev med lite riven parmesan.


Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page