top of page

KRÄMIGA JORDNÖTSNUDLAR


Så otroligt krämigt och gott. Mycket smaker för så kort tillagningstid.

Jag tycker att det fungerar bra som ensamrätt, men det är också gott med stekt kyckling eller kanske lax till.

4 portioner

20 minuter


Ingredienser:

4 portioner äggnudlar

2 msk sesamolja

2 salladslökar, skivade

3 vitlöksklyftor, rivna

1 msk ingefära, riven

Chili efter smak

1,5 dl vatten

0,5 dl teriyakisås

0,5 dl japansk soja

1,25 dl jordnötssmör

Saft från 1/2 lime


Gör så här:

Koka nudlarna efter anvisning på paketet, spola i kallt vatten.

Stek lökar, chili och ingefära i sesamolja tills löken är mjuk.

Koka upp vatten med teriyakisås, soja och jordnötssmör. Rör ordentligt så jordnötssmöret blandas ut.

Rör ner nudlarna och pressa limen över och låt allt koka ett par minuter tills det är krämigt och nudlarna är genomvarma.


Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page