KRÄMIGA JORDNÖTSNUDLAR
Så otroligt krämigt och gott. Mycket smaker för så kort tillagningstid.
Jag tycker att det fungerar bra som ensamrätt, men det är också gott med stekt kyckling eller kanske lax till.
4 portioner
20 minuter
Ingredienser:
4 portioner äggnudlar
2 msk sesamolja
2 salladslökar, skivade
3 vitlöksklyftor, rivna
1 msk ingefära, riven
Chili efter smak
1,5 dl vatten
0,5 dl teriyakisås
0,5 dl japansk soja
1,25 dl jordnötssmör
Saft från 1/2 lime
Gör så här:
Koka nudlarna efter anvisning på paketet, spola i kallt vatten.
Stek lökar, chili och ingefära i sesamolja tills löken är mjuk.
Koka upp vatten med teriyakisås, soja och jordnötssmör. Rör ordentligt så jordnötssmöret blandas ut.
Rör ner nudlarna och pressa limen över och låt allt koka ett par minuter tills det är krämigt och nudlarna är genomvarma.
Comments