top of page

KRÄMIGT KOKOSRIS MED SOJALAX

Alltså detta riset, jag finner inga ord för hur otroligt gott det är! Har du aldrig gjort kokosris så är detta ditt tecken att testa!


4 Portioner 40 Minuter



Laxen

Ingredienser:

4 portioner laxfilé

2 tsk riven ingefära

2 vitlöksklyftor, rivna

1 msk farinsocker

2 tsk citronpeppar

3 msk kinesisk soja


Gör så här:

Rör samman ingefära, vitlök, farinsocker, citronpeppar och soja. Bred över laxen och ställ in i 200 grader i ungefär 15 min. Laxen ska ha en innertemp på 55 grader.



Kokosris

Ingredienser:

1 msk riven ingefära

3 vitlöksklyftor, hackade

Chili efter smak

Lite olja att steka i

3 dl basmatiris

4 dl kokosgrädde

3 dl vatten

0,5 tsk salt


Gör så här:

Skölj riset, vattnet ska inte vara grumligt.

Stek försiktigt ingefära, vitlök och chili i olja i några minuter, det ska inte få färg.

Häll ner ris, salt, kokosgrädde och vatten. Låt koka upp.

Rör om ordentligt, lägg på ett lock och låt riset sjuda, utan omrörning i 15 minuter.

Jag hade effekt 0,5 av 3 på min spis.

När det gått 15 min så ta av riset från värmen, rör om ordentligt, lägg på locket igen och låt riset vila i 10 minuter före servering.

コメント

5つ星のうち0と評価されています。
まだ評価がありません

評価を追加
bottom of page