top of page

KRÄMIGT KOKOSRIS MED SOJALAX

  • Skribentens bild: mammansmat
    mammansmat
  • 21 aug. 2024
  • 1 min läsning

Alltså detta riset, jag finner inga ord för hur otroligt gott det är! Har du aldrig gjort kokosris så är detta ditt tecken att testa!


4 Portioner 40 Minuter



Laxen

Ingredienser:

4 portioner laxfilé

2 tsk riven ingefära

2 vitlöksklyftor, rivna

1 msk farinsocker

2 tsk citronpeppar

3 msk kinesisk soja


Gör så här:

Rör samman ingefära, vitlök, farinsocker, citronpeppar och soja. Bred över laxen och ställ in i 200 grader i ungefär 15 min. Laxen ska ha en innertemp på 55 grader.



Kokosris

Ingredienser:

1 msk riven ingefära

3 vitlöksklyftor, hackade

Chili efter smak

Lite olja att steka i

3 dl basmatiris

4 dl kokosgrädde

3 dl vatten

0,5 tsk salt


Gör så här:

Skölj riset, vattnet ska inte vara grumligt.

Stek försiktigt ingefära, vitlök och chili i olja i några minuter, det ska inte få färg.

Häll ner ris, salt, kokosgrädde och vatten. Låt koka upp.

Rör om ordentligt, lägg på ett lock och låt riset sjuda, utan omrörning i 15 minuter.

Jag hade effekt 0,5 av 3 på min spis.

När det gått 15 min så ta av riset från värmen, rör om ordentligt, lägg på locket igen och låt riset vila i 10 minuter före servering.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page