KRÄMIGT KOKOSRIS MED SOJALAX
- mammansmat
- 21 aug. 2024
- 1 min läsning
Alltså detta riset, jag finner inga ord för hur otroligt gott det är! Har du aldrig gjort kokosris så är detta ditt tecken att testa!

4 Portioner 40 Minuter
Laxen
Ingredienser:
4 portioner laxfilé
2 tsk riven ingefära
2 vitlöksklyftor, rivna
1 msk farinsocker
2 tsk citronpeppar
3 msk kinesisk soja
Gör så här:
Rör samman ingefära, vitlök, farinsocker, citronpeppar och soja. Bred över laxen och ställ in i 200 grader i ungefär 15 min. Laxen ska ha en innertemp på 55 grader.
Kokosris
Ingredienser:
1 msk riven ingefära
3 vitlöksklyftor, hackade
Chili efter smak
Lite olja att steka i
3 dl basmatiris
4 dl kokosgrädde
3 dl vatten
0,5 tsk salt
Gör så här:
Skölj riset, vattnet ska inte vara grumligt.
Stek försiktigt ingefära, vitlök och chili i olja i några minuter, det ska inte få färg.
Häll ner ris, salt, kokosgrädde och vatten. Låt koka upp.
Rör om ordentligt, lägg på ett lock och låt riset sjuda, utan omrörning i 15 minuter.
Jag hade effekt 0,5 av 3 på min spis.
När det gått 15 min så ta av riset från värmen, rör om ordentligt, lägg på locket igen och låt riset vila i 10 minuter före servering.
Comments