top of page

KYCKLING I CURRY & MANGO CHUTNEY

En riktigt god kycklinggryta!

Jag serverade svart ris och sesamslungad brysselkål till. Har du provat svart ris? Himla gott måste jag säga, det är ett fullkornsris som smakar lite åt det nötiga hållet.

4 portioner

30 minuter


Ingredienser:

Fett att steka i, jag hade 50/50 sesamolja och smör

500 g kyckling, delad i bitar eller strimlor

salladslök, ca 4 st, skivade

2 vitlöksklyftor, riven

1-2 tsk ingefära, riven

2-3 tsk curry

2 dl vatten

1 dl mango chutney

1 tärning hönsbuljong

3 dl grädde

1 burk minimajs

1 paprika, strimlad


Gör så här:

Stek kyckling, salladslök, vitlök och ingefära. Krydda med salt, peppar och curry. När löken är mjuk och kycklingen fått lite färg häll på vatten och buljongen. Låt koka tills det reducerat till hälften ungefär. Häll i grädde och mango chutney. Låt småkoka ca 10 min. Vänd ner paprika och minimajs, låt grönsakerna bli genomvarma. Servera med ris.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page