KYCKLING I DRAGON- OCH CITRONSÅS
Jag är svag för mat i sås. Eller kanske för sås. Denna såsen är en sån där slicka-tallriken-sås. Gott med potatis eller ris, och något grönt gott.
4 portioner
45 minuter
Ingredienser:
500 g kycklingfiléer i bitar
torkad dragon
salt och citronpeppar
Smör att steka i
Sås:
2 hackade schalottenlökar
1 msk torkad dragon
3 dl vatten
1 hönsbuljongstärning
2 dl crème fraiche
2 dl grädde
1/2 citron
salt och peppar
Färsk persilja och ev färsk dragon
Gör så här:
Bryn kycklingfiléer i smör, krydda med dragon, citronpeppar och salt.
Lägg över på fat när filéerna fått färg, de ska inte bli genomstekta.
Stek lök mjuk i smör tillsammans med dragon.
Häll på vatten och buljongtärningen. Koka ganska hårt så det reduceras ner till hälften.
Häll på grädde och créme fraiche.
Pressa i en citron och smaka av med salt och peppar. Lägg i kycklingen och låt dem koka klart i såsen, innertemp på 70 grader.
Rör allra sist ner lite färsk persilja och dragon.
Comments