top of page

KYCKLING I DRAGON- OCH CITRONSÅS

Jag är svag för mat i sås. Eller kanske för sås. Denna såsen är en sån där slicka-tallriken-sås. Gott med potatis eller ris, och något grönt gott.


4 portioner

45 minuter


Ingredienser:

500 g kycklingfiléer i bitar

torkad dragon

salt och citronpeppar

Smör att steka i

Sås:

2 hackade schalottenlökar

1 msk torkad dragon

3 dl vatten

1 hönsbuljongstärning

2 dl crème fraiche

2 dl grädde

1/2 citron

salt och peppar

Färsk persilja och ev färsk dragon


Gör så här:

Bryn kycklingfiléer i smör, krydda med dragon, citronpeppar och salt.

Lägg över på fat när filéerna fått färg, de ska inte bli genomstekta.

Stek lök mjuk i smör tillsammans med dragon.

Häll på vatten och buljongtärningen. Koka ganska hårt så det reduceras ner till hälften.

Häll på grädde och créme fraiche.

Pressa i en citron och smaka av med salt och peppar. Lägg i kycklingen och låt dem koka klart i såsen, innertemp på 70 grader.

Rör allra sist ner lite färsk persilja och dragon.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page