KYCKLING I GRÄDDSÅS
Enkla smaker, men så gott att man inte kan sluta äta!
4 portioner 40 minuter
Ingredienser:
600 g kycklingfiléer
2 dl vatten
1 tärning kycklingbuljong
4 dl grädde
2 tsk kinesisk soja
2 tsk svartvinbärsgelé
Salt, svartpeppar, kryddpeppar
Gör så här:
Dela filéerna på längden en gång.
Bryn filéerna i en stekpanna, krydda med salt, peppar och kryddpeppar.
De ska bara få fin färg, inte bli genomstekta. Ta upp på fat.
Koka ur stekpannan, ha i buljongen.
Reducera ner till hälften.
Häll på grädden och koka kraftigt i ca 5 minuter. Rör ner soja och gelé.
Lägg ner kycklingen i såsen, låt koka i såsen tills kycklingen är genomstekt. Ös gärna med såsen då och då under tiden.
Servera med kokt potatis och en klick gelé.
Comments