top of page

KYCKLING I GRÄDDSÅS

Enkla smaker, men så gott att man inte kan sluta äta!

4 portioner 40 minuter

Ingredienser:

600 g kycklingfiléer

2 dl vatten

1 tärning kycklingbuljong

4 dl grädde

2 tsk kinesisk soja

2 tsk svartvinbärsgelé

Salt, svartpeppar, kryddpeppar


Gör så här:

Dela filéerna på längden en gång.

Bryn filéerna i en stekpanna, krydda med salt, peppar och kryddpeppar.

De ska bara få fin färg, inte bli genomstekta. Ta upp på fat.

Koka ur stekpannan, ha i buljongen.

Reducera ner till hälften.

Häll på grädden och koka kraftigt i ca 5 minuter. Rör ner soja och gelé.

Lägg ner kycklingen i såsen, låt koka i såsen tills kycklingen är genomstekt. Ös gärna med såsen då och då under tiden.

Servera med kokt potatis och en klick gelé.



Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page