KYCKLING I GRÄDDSÅS MED SVARTVINBÄRSGELÉ
- mammansmat
- 16 aug. 2022
- 1 min läsning
Uppdaterat: 26 jan. 2024
Husman, älskade husman.
Stekt kyckling i en gräddsås med sötma från svartvinbärsgelé.

4 portioner
45 minuter
Ingredienser:
500 g kycklingfilé
Smör att steka i
Salt och peppar, jag använder 4 peppar
1,5 dl vatten
1 tärning kycklingbuljong
1 dl crème fraiche
2,5 dl grädde
1 msk soja
1-1,5 msk svartvinbärsgelé
Gör så här:
Dela ev kycklingfiléerna på längden en gång. Hetta upp en stekpanna med smör, bryn på kycklingen, krydda med salt och peppar. Kycklingen ska bara få färg, inte genomstekas.
Ta upp kycklingen på fat och häll i vatten i stekpannan, ha i kycklingbuljongen, vispa ner den och koka ur pannan.
När vätskan reducerats till hälften så tillsätt grädde, crème fraiche, soja och gelé. Vispa ihop och låt koka ihop.
Smaka om det behövs mer salt, peppar, soja eller gelé. Lägg sedan ner kycklingen och låt den koka klart i såsen.
Servera med kokt potatis och mer gelé.

Comentarios