top of page

KYCKLING I GRÄDDSÅS MED SVARTVINBÄRSGELÉ

Husman, älskade husman.

Stekt kyckling i en gräddsås med sötma från svartvinbärsgelé.


4 portioner

45 minuter


Ingredienser:

500 g kycklingfilé

Smör att steka i

Salt och peppar, jag använder 4 peppar

1,5 dl vatten

1 tärning kycklingbuljong

1 dl crème fraiche

2,5 dl grädde

1 msk soja

1-1,5 msk svartvinbärsgelé


Gör så här:

Dela ev kycklingfiléerna på längden en gång. Hetta upp en stekpanna med smör, bryn på kycklingen, krydda med salt och peppar. Kycklingen ska bara få färg, inte genomstekas.

Ta upp kycklingen på fat och häll i vatten i stekpannan, ha i kycklingbuljongen, vispa ner den och koka ur pannan.

När vätskan reducerats till hälften så tillsätt grädde, crème fraiche, soja och gelé. Vispa ihop och låt koka ihop.

Smaka om det behövs mer salt, peppar, soja eller gelé. Lägg sedan ner kycklingen och låt den koka klart i såsen.

Servera med kokt potatis och mer gelé.



Commentaires

Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note
bottom of page