KYCKLING I RÖD CURRY
Kyckling i kokosgrädde och röd curry är verkligen gott! Så mycket fina smaker man kan få ihop i en gryta!
Grönsaker och topping kan man ju variera efter eget tycke och smak. Men ris, det är nästan ett måste till 😋
4 portioner 30 minuter
Ingredienser:
Olja att steka i
500 g kycklingfiléer, delad i mindre delar
1 gul lök, hackad
3 vitlöksklyftor, pressade
1,5 msk riven färsk ingefära
2-3 salladslökar, skivade
1 msk röd curry
1,5 dl vatten
Några stänk Fisksås
400 g kokosgrädde
Salt och peppar
Farinsocker
1 paprika, skivad
1 broccoli, delad i buketter
En näve sockerärter, halverade
2 dl jordnötter att toppa med
Gör så här:
Stek kycklingen, krydda med salt och peppar. Ta upp på ett fat när kycklingen är genomstekt.
Häll i ny olja i pannan, stek lök, vitlök, ingefära och röd curry. När löken är glansig och fin, häll på vattnet och några stänk fisksås. Låt koka ner tills vattnet är typ bortkokt. Häll då på salladslök och kokosgrädde. Rör ihop och smaka upp med socker, salt och peppar. Låt koka ca 10 min tills det tjocknar lite. Tillsätt då kycklingen, låt den koka med 5 min. Tillsätt då grönsaker efter koktid. Broccoli först ett par minuter, sen paprika ett par minuter, rör sist ner sockerärter och vänd ner dem. De behöver inte koka.
Krossa jordnötterna lätt och toppa med.
Servera med basmatiris.
Comments