KYCKLING I RÖD CURRY
En kycklingfavorit här hemma!
Svårt att inte äta sig övermätt på detta, för man vill bara ha mer!
4 portioner
30 minuter
Ingredienser:
600 g kycklingfiléer, delade i mindre bitar
Olja/smör att steka i - jag blandade sesamolja och smör
3 vitlöksklyftor, rivna
1 msk riven ingefära
1 msk röd currypasta
Chili efter smak
1 dl vatten
1 tärning hönsbuljong
400 ml kokosmjölk
1/2 tsk fisksås
0,5-1 msk farinsocker
3 limeblad
1 paprika, skivad
200 g skivade vattenkastanjer
Gör så här:
Bryn kycklingen, salta och peppra. Den ska inte stekas igenom. Ta upp på fat.
Tillsätt mer fett i panna och stek vitlök, ingefära, currypasta och chili i några minuter.
Häll i vattnet och koka ur pannan tillsammans med buljongtärningen. När vattnet reducerats till hälften så tillsätt kokosmjölk, limeblad, fisksås och socker.
Låt koka i ca 5 min och smaka upp. Lägg ner kycklingen och låt den koka i såsen tills den är genomstekt. Vänd ner paprika och vattenkastanjer och låt koka med ett par minuter.
Servera med kokt basmatiris.
Comments