top of page

KYCKLING I SAMBALSÅS - UPPDATERAT RECEPT

  • Skribentens bild: mammansmat
    mammansmat
  • 1 jan.
  • 1 min läsning

Matlagning blir inte enklare än såhär.

Till och med den mest oerfarna kocken klarar att laga detta!

Såsen jamen den blir så galet god!!

6 portioner

70 minuter


Ingredienser:

800 g kycklingfiléer

4 dl grädde

2 dl crème fraiche

0,5 dl kinesisk soja

2-3 tsk sambal oelek

3 vitlöksklyftor,pressade


Gör så här:

Lägg kycklingfiléerna i en ugnsform.

Vispa ihop övriga ingredienser och häll över.

Ställ i ugnen i 175 grader i 50-70 min, tills kycklingen har en innertemp på 70 grader, mina tog nästan exakt 60 min.


KLART!

1 Comment

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Christofer
Feb 06
Rated 5 out of 5 stars.

Grymt god! Och enkel. Hade termotmeter i och satte den på 68 grader. Vill till varje pris undvika torr kyckling. Min tog bara 30 minuter i ugnen, så jag är lite förvånad att din tog 60.

Like
bottom of page