top of page

KYCKLING SATAY

Favoriten bland thaimat för min del. Nu är det ju väldigt svårt att få till de smakerna som dom bjuder på på thairestaurangen, men detta är riktigt bra faktisk!


4 portioner 45 minuter


Ingredienser:

Kycklingen:

600 g kycklingfilé i bitar

0,5 dl kokosmjölk

1 msk ostronsås

1 msk socker

0,5 msk gurkmeja

0,75 tsk salt

0,25 tsk malen peppar


Sås:

1,5 msk curry red thai style (krydda från santa maria)

2 msk strösocker

3,5 dl kokosmjölk

1,5 dl jordnötssmör, osötat, gärna chunky

Några stänk fisksås

Lite limesaft

Salt


Gör så här:

Marinera kycklingen i kokosmjölk, ostronsås, socker, salt, peppar och gurkmeja, låt stå ca 30 min.

Trä på spett. Stek i panna, i airfryer eller i ugnen.

Jag körde mina i airfryer i 180 grader i ca 15 min. Innertemperaturen ska hålla 70 grader!


Jag tycker jordnötssås är knepigt, det skär sig lätt när jordnötssmöret kommer i. Men detta sättet tycker jag är riktigt bra!

Koka upp 1,5 dl av kokosmjölken med currykryddan och socker. Låt sjuda i ca 5 min.

Vispa ner jordnötssmöret och resterande kokosmjölk. Smaka upp med fisksås, lime och salt. Ha ganska låg värme och koka upp under omrörning. När första bubblan kommer kan du stänga av plattan och låta såsen stå några min. Rör då och då.


Servera spetten med såsen och kokt ris.




Comentários

Avaliado com 0 de 5 estrelas.
Ainda sem avaliações

Adicione uma avaliação
bottom of page