top of page

KYCKLING SATAY MED JORDNÖTSSÅS

Det är ju så gott, älskar kyckling med jordnötssås till.

Detta är ju klart godast på thairestaurang, eller förmodligen ännu godare i Thailand. Men man kan ju inte åka till Thailand eller thaien stup i ett, någon gång får man laga maten hemma också.. Då funkar detta recept alldeles utmärkt.


4 portioner

45 minuter


Ingredienser:

Kycklingspett:

500 g Kyckling, delade filéer på 4 på längden

1 msk gurkmeja malen

1 dl kokosmjölk

2 msk strösocker

1 tsk salt

0.5 tsk peppar


Jordnötssås:

Olja att steka i

1 vitlöksklyfta, pressad

1 tsk röd currypasta

3 dl kokosmjölk

1/2 tärning Kycklingbuljong

1.5 dl Jordnötssmör

2 msk strösocker

1/2 pressad lime

Några stänk Fisksås

Ev salt


Gör så här:

Blanda ihop allt till marinaden och marinera kycklingen i ett par timmar.

Trä på spett lägg på ugnsgaller med plåt under och kör på grill och varmluft (har du inte den funktionen funkar det bra med varmluft eller över och undervärme) i ugnen i 250 grader 10-15 min, den ska vara genomstekt.


Fräs på vitlök och curry i oljan i en kastrull. Häll snart i kokosmjölk och kycklingbuljong. Rör ut buljongen tillsätt sedan jordnötssmör, socker, lime och fisksås. Smaka upp med ev mer lime och salt.

Koka ca 10 min under omrörning.

Serva spetten med såsen och med basmatiris.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page