top of page

KYCKLINGBIFFAR I GRÄDDSÅS

När vädret blir lite mulet och kyligare så får jag alltid sug efter husmanskost. Här kommer det ett recept på saftiga kycklingbiffar i gräddsås med, potatis, rårörda lingon och snabbinlagd gurka. Ljuvligt gott!


4 portioner

45 minuter


Ingredienser:

BIFFAR:

500 g kycklingfärs

1 ägg

1 msk lökpulver

1 tsk salt

2 krm malen svartpeppar

1 vitlöksklyfta, pressad

Smör att steka i


SÅS:

3 dl mjölk

2 dl grädde

1 tärning kycklingbuljong

2 tsk soja

1 msk vetemjöl + vatten att reda med

Peppar, ev salt

Något sött - jag hade 1 msk vätska från rårörda lingon. Gott med gelé annars.


Gör så här:

Blanda ihop alla ingredienser till biffarna, forma biffar.Stek i smör tills dess att de är minst 70 grader. Ta upp på fat.

Häll i mjölk, grädde, buljong och soja i stekpannan. Låt koka upp och koka några minuter. Skaka ihop vetemjöl och vatten, vispa ner redningen, lite i taget tills såsen har en bra konsistens. Smaka upp med det söta och salt och peppar.

Lägg i biffarna och värm upp dem litegrann.

Servera med potatis, rårörda lingon och pressgurka.



Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page