KYCKLINGBIFFAR I GRÄDDSÅS
När vädret blir lite mulet och kyligare så får jag alltid sug efter husmanskost. Här kommer det ett recept på saftiga kycklingbiffar i gräddsås med, potatis, rårörda lingon och snabbinlagd gurka. Ljuvligt gott!
4 portioner
45 minuter
Ingredienser:
BIFFAR:
500 g kycklingfärs
1 ägg
1 msk lökpulver
1 tsk salt
2 krm malen svartpeppar
1 vitlöksklyfta, pressad
Smör att steka i
SÅS:
3 dl mjölk
2 dl grädde
1 tärning kycklingbuljong
2 tsk soja
1 msk vetemjöl + vatten att reda med
Peppar, ev salt
Något sött - jag hade 1 msk vätska från rårörda lingon. Gott med gelé annars.
Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienser till biffarna, forma biffar.Stek i smör tills dess att de är minst 70 grader. Ta upp på fat.
Häll i mjölk, grädde, buljong och soja i stekpannan. Låt koka upp och koka några minuter. Skaka ihop vetemjöl och vatten, vispa ner redningen, lite i taget tills såsen har en bra konsistens. Smaka upp med det söta och salt och peppar.
Lägg i biffarna och värm upp dem litegrann.
Servera med potatis, rårörda lingon och pressgurka.
Comments