top of page

KYCKLINGBIFFAR MED KRÄMIG DRAGONPASTA

De här biffarna gillar jag!

Lätta att variera i smaken efter vad man har för tillbehör. Denna gång med dragon och citron.

Visst kan man väl göra på kycklingfärs om man vill istället för på filéer.


4 portioner

45 minuter


Ingredienser:

Kycklingbiffar:

500 g kycklingfiléer

1 ägg

3 vitlöksklyftor

Chili efter smak

1 msk lökpulver

Salt och peppar

0.5 msk dragon

Saft från knappt 1/4 citron


Såsen:

1 hackad schalottenlök

1 msk dragon

2 dl grädde

2 dl crème fraiche

Saft från 1/4 citron

Salt och peppar


Gör så här:

Mixa filéerna tills de är finfördelade. Rör ned ägget och kryddningen. Hetta upp en stekpanna med smör eller olja. Klicka ner den lite lösa färsblandningen som biffar i stekpannan. Stek på båda sidor tills dess att biffarna är genomstekta (över 70 grader).

När biffarna är klara, så lägg upp dem på fat.*

Ha lite mer olja, eller en klick smör i stekpannan. Fräs löken och dragonen tills löken är mjuk.

Tillsätt grädde, crème fraiche, citronsaft. Låt koka till en krämig konsistens. Smaka upp med salt, peppar och ev mer citron.

Servera med pasta.

留言

評等為 0(最高為 5 顆星)。
暫無評等

新增評等
bottom of page