KYCKLINGBURGARE
- mammansmat
- 8 jan. 2024
- 1 min läsning
Åt en liknande burgare i grekland en gång, kan hända att jag var jättehungrig eller något, för det var den godaste burgaren någonsin. Men så har jag alltid tyckt att kycklingburgare är snäppet godare än färsburgare också.

4 portioner
30 minuter
Ingredienser:
Burgare:
500 g kycklingfiléer
0,75 tsk salt
0,25 tsk svartpeppar, malen
0,25 tsk malen ingefära
1 tsk vitlökspulver
0,5 dl olja gärna 50/50 sesamolja och rapsolja
2 dl pankoströbröd
Vitkålssallad:
250 g vitkål, strimlad
1 morot, hyvlad
1 rödlök, skivad
2 msk sesamolja
2 msk majonnäs
3 msk crème fraiche
1 msk citronsaft
Salt, peppar och chilikrydda
Gör så här:
Dela kycklingfiléerna en gång så de blir tunnare. Blanda ihop kryddorna med oljan och blanda med kycklingen.
Vänd kycklingen i pankoströbröd och lägg på en plåt.
Kör i 250 grader i ugnen, gärna med grillfunktion. Låt gå i 10-15 min, vänd en eller två gånger under tiden. Ha ordentlig koll så det inte bränns om du har på grillen! Tempa, de ska hålla minst 70 grader!
Vitkålssallad: Massera vitkålen med sesamoljan tills vitkålen känns mjuk.
Blanda i morot, rödlök, majonnäs, crème fraiche, och citronsaft.
Smaka upp med salt, peppar och chilikrydda.
Servera i bröd med sriracha, majonnäs och vitkålssalladen. 👌
Comments