KYCKLINGFÄRSLIMPA MED CURRYSÅS
Detta är så himla gott!
Limpan är smakrik, saftig och har jättefin konsistens! Ris och currysås gjorde sig suveränt bra som tillbehör.
4 portioner
45 minuter
Ingredienser:
Limpa:
0,5 dl ströbröd
1 dl mjölk eller grädde eller 50/50
1 ägg
1 msk lökpulver
2 krm svartpeppar
0,75 tsk salt
2 vitlöksklyftor, pressade
500 g kycklingfärs
2 msk mango chutney + lite vatten
Sås:
40 g smör
1,5 tsk curry
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 dl grädde
1 tärning hönsbuljong
1 msk mango chutney
Salt och peppar
Gör så här:
Limpan:
Rör ihop ströbröd, mjölk/grädde, ägg och kryddor till en slät smet.
Blanda ner kycklingfärsen och blanda ordentligt.
Forma en limpa av färsen med fuktad hand på en ugnsform.
Rör ihop mango chutney med en skvätt vatten och pensla limpan. Grädda i 200 grader i 30-40 min. Beroende på hur limpan är formad, tempa gärna, den ska hålla över 70 grader.
Sås:
Smält smöret i en kastrull tillsammans med curryn. Vispa ner mjölet ordentligt och slå sedan i ett par dl mjölk. Låt koka upp och tjockna under omrörning. Tillsätt resten av mjölken under omrörning så att du inte får klumpar i såsen, rör också ned buljongtärningen.
Låt koka upp, smaksätt med mango chutney, salt och peppar. Låt småkoka under viss omrörning i 5-10 min.
Comentarios