top of page

KYCKLINGGRATÄNG MED BACON

Äter man inte gratäng alldeles för sällan?

Kyckling i galet god krämig sås. Smaskens till sista slicken.


4 portioner

45 minuter


Ingredienser:

250 g bacon, strimlat

500 g kycklingfiléer, delade på längden

4 dl crème fraiche

1 dl grädde

1,5 msk dijonsenap

1-2 tsk sambal oelek

3 vitlöksklyftor

Salt och peppar

100 g riven ost, gärna präst

smör att steka i


Gör så här:

Stek baconet knaprigt. Ta upp på papper och låt rinna av.

Bryn kycklingen, krydda med salt och peppar. Kycklingen ska få fin färg, behöver ej stekas igenom.

Lägg kycklingen i en ugnsform.

Koka hastigt upp crème fraiche och grädde. Smaka upp med dijonsenap, sambal oelek, vitlök, salt och peppar.

Strö baconet över kycklingen och häll såsen över.

Strö osten över.

Gratinera i 200 grader i ca 25 min.

Tempa kycklingen så att den är färdig, minst 70 grader!

Servera med ris eller pasta.




Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page