KYCKLINGGRATÄNG MED BACON
Äter man inte gratäng alldeles för sällan?
Kyckling i galet god krämig sås. Smaskens till sista slicken.
4 portioner
45 minuter
Ingredienser:
250 g bacon, strimlat
500 g kycklingfiléer, delade på längden
4 dl crème fraiche
1 dl grädde
1,5 msk dijonsenap
1-2 tsk sambal oelek
3 vitlöksklyftor
Salt och peppar
100 g riven ost, gärna präst
smör att steka i
Gör så här:
Stek baconet knaprigt. Ta upp på papper och låt rinna av.
Bryn kycklingen, krydda med salt och peppar. Kycklingen ska få fin färg, behöver ej stekas igenom.
Lägg kycklingen i en ugnsform.
Koka hastigt upp crème fraiche och grädde. Smaka upp med dijonsenap, sambal oelek, vitlök, salt och peppar.
Strö baconet över kycklingen och häll såsen över.
Strö osten över.
Gratinera i 200 grader i ca 25 min.
Tempa kycklingen så att den är färdig, minst 70 grader!
Servera med ris eller pasta.
Comments