KYCKLINGGRATÄNG MED DIJONSENAP OCH BACON
- mammansmat
- 16 mars
- 1 min läsning
Du har förmodligen hört uttrycket att smakerna gifter sig. Precis så är det med denna rätten! Kanske att det låter underligt med de skivade tomaterna, men missa för allt i världen inte dom!

4 portioner
45 minuter
Ingredienser:
600 g kycklingfiléer eller innerfileer
140 g bacon
3 dl grädde
2 msk kalvfond
2 tsk dijonsenap
3 vitlöksklyftor, pressade
2 tomater, skivade
125 g ost, jag hade västerbottensost - ett utmärkt val
Salt, peppar och paprikapulver
Gör så här:
Dela kycklingfiléerna en gång på längden om du använder hela filéer.
Bryn kycklingen, den ska bara få fin färg, inte stekas igenom. Krydda med salt, peppar och paprikapulver.
Lägg upp i en ugnsform.
Stek bacon, låt rinna av på papper.
Mät upp grädde, fond, senap och vitlök i stekpannan, blanda ihop och låt koka upp.
Lägg tomaterna ovanpå kycklingen, strö bacon över.
Häll på den heta såsen och strö till sist riven ost över.
Grädda i 225 grader i ungefär 25 minuter tills kycklingen har en innertemp på 70 grader.
Comentários