KYCKLINGGRATÄNG MED DRAGON, DIJON & BACON
Denna smakkombination är svårslagen! En storfavorit hemma hos oss. God med potatis, ris eller pasta - välj din favorit!
4 portioner
45 minuter
Ingredienser:
300 g bacon
600 g kycklingfiléer
2 dl crème fraiche
2 dl grädde
1 msk dragon
2-3 tsk dijonsenap
3 vitlöksklyftor, pressade
1-2 dl riven ost
Salt, peppar och dragon att steka kycklingen
Gör så här:
Knaperstekt bacon och låt det rinna av på papper.
Bryn kycklingen, krydda med salt, peppar och dragon. Kycklingen ska inte stekas igenom utan bara få fin färg.
Lägg upp i en ugnsform.
Koka upp crème fraiche och grädde i stekpannan, smaka upp med vitlök, dragon och dijonsenap.
Strössla baconet över kycklingen, häll såsen över och strö ost över.
Gratinera i 200 grader i ca 25 minuter, tills kycklingen är genomstekt - håller 70 grader.
Servera med ris, potatis eller pasta.
Comments