top of page

KYCKLINGGRATÄNG MED SOLTORKAD TOMAT OCH BASILIKA

  • Skribentens bild: mammansmat
    mammansmat
  • 18 nov. 2024
  • 1 min läsning

Inga konstigheter, enkla ingredienser.

Krämigt och väldigt gott. Passar perfekt med en god potatis eller pasta.

4 portioner

45 minuter


Ingredienser:

500 g kycklingfiléer, ev. delade

4 dl crème fraiche

120 g soltorkade tomater, strimlade (avrunnen vikt)

Ca 15 blad Basilika

3 vitlöksklyftor, pressade

100 g riven ost

Salt, peppar, paprikapulver


Gör så här:

Bryn kycklingen, krydda med salt, peppar och paprikapulver. Kycklingen ska få fin färg, men inte stekas igenom.

Lägg i en ugnsform.

Rör ihop crème fraiche, basilika, vitlök och soltorkad tomat. Smaka upp med salt, peppar och lite paprikapulver.

Bred blandningen ovanpå kycklingen.

Strö ost över.

Grädda i 225 grader i ca 30 min, tills innertemperaturen på kycklingen håller 70 grader.

Hur lång tid beror på hur stora filéerna är och hur pass genomstekta de blev i stekpannan.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page