KYCKLINGGRATÄNG MED SOLTORKAD TOMAT OCH BASILIKA
- mammansmat
- 18 nov. 2024
- 1 min läsning
Inga konstigheter, enkla ingredienser.
Krämigt och väldigt gott. Passar perfekt med en god potatis eller pasta.

4 portioner
45 minuter
Ingredienser:
500 g kycklingfiléer, ev. delade
4 dl crème fraiche
120 g soltorkade tomater, strimlade (avrunnen vikt)
Ca 15 blad Basilika
3 vitlöksklyftor, pressade
100 g riven ost
Salt, peppar, paprikapulver
Gör så här:
Bryn kycklingen, krydda med salt, peppar och paprikapulver. Kycklingen ska få fin färg, men inte stekas igenom.
Lägg i en ugnsform.
Rör ihop crème fraiche, basilika, vitlök och soltorkad tomat. Smaka upp med salt, peppar och lite paprikapulver.
Bred blandningen ovanpå kycklingen.
Strö ost över.
Grädda i 225 grader i ca 30 min, tills innertemperaturen på kycklingen håller 70 grader.
Hur lång tid beror på hur stora filéerna är och hur pass genomstekta de blev i stekpannan.
Comments