KYCKLINGGRYTA MED APELSIN OCH TIMJAN
Låter kanske som en märklig kombination med apelsin och timjan i en kycklinggryta, med med hettan från chili så är detta en riktig fullträff, du kan inte säga motsatsen förrän du provat!
4 portioner
40 minuter
Ingredienser:
500 g kycklingfiléer, delade i bitar
3 vitlöksklyftor, hackade
1 liten gul lök, finhackad
färsk chili efter smak
några kvistar timjan
1 tärning kycklingbuljong
1,5 dl vatten
2 dl grädde
2 dl crème fraiche
zest från 1 ekoapelsin
salt och peppar
smör eller olja att steka i
Gör så här:
Bryn kycklingen, salta och peppra! Kycklingen ska inte stekas igenom, den ska bara få fin färg. Ta upp på fat.
Stek lök, vitlök, timjan och chili tills löken är mjuk.
Häll på vattnet och buljongen, rör tills buljongtärningen löst sig.
När nästan allt vatten kokat bort så häll på grädde, crème fraiche och apelsinzest.
Koka ihop under omrörning.
Tillsätt kycklingen och koka den i såsen tills dess att den är genomkokt (minst 70 grader i innertemperatur).
Smaka upp med salt och peppar om det behövs.
Comments