top of page

KYCKLINGGRYTA MED APELSIN OCH TIMJAN

Låter kanske som en märklig kombination med apelsin och timjan i en kycklinggryta, med med hettan från chili så är detta en riktig fullträff, du kan inte säga motsatsen förrän du provat!


4 portioner

40 minuter


Ingredienser:

500 g kycklingfiléer, delade i bitar

3 vitlöksklyftor, hackade

1 liten gul lök, finhackad

färsk chili efter smak

några kvistar timjan

1 tärning kycklingbuljong

1,5 dl vatten

2 dl grädde

2 dl crème fraiche

zest från 1 ekoapelsin

salt och peppar

smör eller olja att steka i


Gör så här:

Bryn kycklingen, salta och peppra! Kycklingen ska inte stekas igenom, den ska bara få fin färg. Ta upp på fat.

Stek lök, vitlök, timjan och chili tills löken är mjuk.

Häll på vattnet och buljongen, rör tills buljongtärningen löst sig.

När nästan allt vatten kokat bort så häll på grädde, crème fraiche och apelsinzest.

Koka ihop under omrörning.

Tillsätt kycklingen och koka den i såsen tills dess att den är genomkokt (minst 70 grader i innertemperatur).

Smaka upp med salt och peppar om det behövs.




Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page