top of page

KYCKLINGGRYTA MED CURRY OCH MANGO CHUTNEY

God och enkelt gryta som du slänger ihop snabbt en vanlig vardagskväll.

Här serverades basmatiris och stekt brysselkål till 👌


4 portioner

30 minuter


Ingredienser:

Olja att steka i

1 liten gul lök, hackad

2 vitlöksklyftor, skivade

400 g kycklingfilé, delad i mindre bitar

Paprikapulver, curry, peppar, salt

2 dl vatten

1 hönsbuljongtärning

3 rejäla matskedar mango chutney

2 dl grädde

1 skivad paprika


Gör så här:

Stek löken och vitlöken i oljan, när den fått lite färg tillsätt kycklingen, stek på ganska hög värme för att bryna på kycklingen, den behöver inte stekas igenom.

Krydda med paprikapulver, curry, peppar och salt.

När kycklingen fått fin färg häll på vatten och hönsbuljongen. Låt koka några minuter tills det reducerats lite.

Rör ner mango chutney och grädde, koka tills det fått en fin konsistens. Smaka av med salt och kryddor och ev mer mango chutney.

Vänd ner paprikan det allra sista.

Commenti

Valutazione 0 stelle su 5.
Non ci sono ancora valutazioni

Aggiungi una valutazione
bottom of page