top of page

KYCKLINGGRYTA MED CURRY OCH MANGO CHUTNEY

Mango chutney är en fantastisk smaksättare, jag föredrar extra het mango chutney i matlagning. Denna gång i en god kycklinggryta med curry. Färgglatt och jättegott.


4 portioner

30 minuter


Ingredienser:

Smör och/eller olja att steka i

600 g kycklingfiléer, delade i bitar

1 liten gul lök, hackad

2-3 vitlöksklyftor, pressade

Curry, salt och peppar

1 dl mango chutney

1 dl vatten

1 tärning kycklingbuljong

2 dl crème fraiche

2 dl grädde

1-2 tsk sambal oelek

1 paprika, strimlad


Gör så här:

Stek kycklingfiléerna, krydda med salt, peppar och curry. Stek kycklingen tills den är genomstekt. Ta upp på fat.

Stek löken, vitlök och curry i lite fett. När löken är mjuk så tillsätt mango chutney, vatten och buljongtärningen. Rör om tills dess att buljongtärningen löst sig.

Tillsätt crème fraiche och grädde. Smaka upp med sambal oelek, salt, peppar och ev curry.

Koka upp. Lägg ner kycklingen i såsen.

Låt koka ett par minuter. Vänd till sist ner paprikan.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page