KYCKLINGGRYTA MED RÖD CURRY OCH KOKOSGRÄDDE
Röd curry och kokosgrädde är ju en superkombination. Jag föredrar kokosgrädde framför kokosmjölk då det blir en bättre konsistens med kokosgrädden. En supergod kycklinggryta som går snabbt att tillaga.
4 portioner 45 minuter
Ingredienser:
Olja att steka i, gärna sesamolja
500 g kycklingfilé i tärningar
2 vitlöksklyftor, pressade
1 msk riven ingefära
2-4 tsk röd currypasta (de kan vara lite olika starka)
400 g kokosgrädde
Några stänk fisksås
2-3 tsk socker
150 g gröna bönor, typ haricot vertes
1 paprika
1 näve jordnötter
Salt och peppar
Gör så här:
Stek kycklingbitarna med ingefära, vitlök och röd curry. Salta och peppra en aning.
När kryddorna får fin färg (kycklingen behöver inte stekas igenom) så häll på kokosgrädde, fisksås och socker. Låt koka tills kycklingen är färdig och såsen får en fin konsistens. Smaka av med röd curry, salt, fisksås och socker.
Rör ner grönsakerna, låt koka ett par minuter. Strö jordnötterna över och servera med ris.
Comments