top of page

KYCKLINGKEBAB

Något som går hem här hemma, och i många småbarnshem är mat i bröd. Man får plocka ihop sin egen variant och alla blir nöjda med sammansättningen.

Kycklingkebabrulle blev det här! Strimlad kycklingfilé i goa kryddor, klassiska isbergssalladen, rödlöken, tomaten och gurkan. En god sås på det. Givetvis i libabröd. Libabröd är det bästa brödet att rulla i!


Ingredienser:

Kycklingkebab:

500 g kycklingfiléer, i strimlor

0,5 dl olja

0,5 dl ketjap manis

2 tsk rökt paprikapulver

2 pressade vitlöksklyftor

0,75 tsk salt

0,25 tsk peppar

2 tsk oregano

2 tsk spiskummin


Sås:

2 dl crème fraiche

0.5 dl majonnäs

1 pressad vitlöksklyfta

salt, peppar

rökt paprikapulver

ett par nypor socker


Gör så här:

Blanda samma all smaksättning till kycklingen och massera in kycklingstrimlorna i marinaden. Låt gärna marinera ett par timmar.

Stek hastigt i en het stekpanna med olja. Se till att det är genomstekt!

Rör samman crème fraiche, majonnäs och vitlök. Smaka upp med salt, peppar, paprikapulver och socker.


Servera kycklingen i libabröd med grönsaker och med såsen till!

Tips: Värm libabröden i micron några sekunder innan de ska serveras!

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page