top of page

KYCKLINGKEBAB

Grillade kycklingspett med paprika och lök. När kycklingen marineras i yoghurt blir den riktigt mör och god. När man varvar kycklingen med lök och paprika så blir det otroligt goda smaker. Gott att äta i typ pitabröd eller libabröd eller med pommes.


4 Portioner 30 Minuter + tid för marinering


Ingredienser:

700 g kycklingfiléer, delade i tärningar

1/2 citron, pressad

2 msk olivolja

1 dl grekisk yoghurt

1,5 tsk salt

0,5 tsk svartpeppar

2 tsk farinsocker

1 msk lökpulver

1 msk paprikapulver

1 msk oregano

2 tsk vitlökspulver


2 paprikor

2 rödlökar


Gör så här:

Blanda in citron, olja, yoghurt och alla kryddor i kycklingen.

Marinera i minst 4 timmar i kylskåpet.

Dela paprika och lök i bitar. Varva kycklingen med paprika och lök på spett.

Grilla tills kycklingen har en innertemp på över 70 grader.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page