KYCKLINGKEBAB
- mammansmat
- 21 aug. 2024
- 1 min läsning
Grillade kycklingspett med paprika och lök. När kycklingen marineras i yoghurt blir den riktigt mör och god. När man varvar kycklingen med lök och paprika så blir det otroligt goda smaker. Gott att äta i typ pitabröd eller libabröd eller med pommes.

4 Portioner 30 Minuter + tid för marinering
Ingredienser:
700 g kycklingfiléer, delade i tärningar
1/2 citron, pressad
2 msk olivolja
1 dl grekisk yoghurt
1,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
2 tsk farinsocker
1 msk lökpulver
1 msk paprikapulver
1 msk oregano
2 tsk vitlökspulver
2 paprikor
2 rödlökar
Gör så här:
Blanda in citron, olja, yoghurt och alla kryddor i kycklingen.
Marinera i minst 4 timmar i kylskåpet.
Dela paprika och lök i bitar. Varva kycklingen med paprika och lök på spett.
Grilla tills kycklingen har en innertemp på över 70 grader.
Comments