top of page

KYCKLINGLASAGNE MED CURRY

Istället för den traditionella lasagnen med köttfärssås och bechamelsås så gör jag här en variant med kycklingfärs i en currysås som varvas med pastan.


6 portioner

60 minuter


Ingredienser:

2 mindre gula lökar, hackade

4 vitlöksklyftor, pressade

800 g kycklingfärs

3 msk tomatpuré

2 tsk paprikapulver

1-2 msk curry

Salt och peppar

8 dl mjölk

2 dl grädde

1 tärning kycklingbuljong

2,5 msk mjöl + vatten att röra ut i

2 paprikor, tärnade


Lasagneplattor

250 g mozzarella

125 g riven ost


Gör så här:

Stek lök, vitlök, färs och tomatpurén. Krydda med curry, paprikapulver, salt och peppar

När färsen är genomstekt och fått färg så tillsätt mjölk, grädde och buljongen. Låt koka upp.

Rör ut mjölet i vatten och rör ned i såsen. Låt koka upp och sjuda 5-10 min.

Smaka av och smaka upp om det behövs.

Rör ner paprikorna.

Varva såsen med Lasagneplattor och mozzarella. Börja och sluta med såsen.

Toppa med riven ost.


Grädda i 200 grader i 30-40 min.

Låt stå till sig 20 min innan servering.



Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page