KYCKLINGLASAGNE MED CURRY
Istället för den traditionella lasagnen med köttfärssås och bechamelsås så gör jag här en variant med kycklingfärs i en currysås som varvas med pastan.
6 portioner
60 minuter
Ingredienser:
2 mindre gula lökar, hackade
4 vitlöksklyftor, pressade
800 g kycklingfärs
3 msk tomatpuré
2 tsk paprikapulver
1-2 msk curry
Salt och peppar
8 dl mjölk
2 dl grädde
1 tärning kycklingbuljong
2,5 msk mjöl + vatten att röra ut i
2 paprikor, tärnade
Lasagneplattor
250 g mozzarella
125 g riven ost
Gör så här:
Stek lök, vitlök, färs och tomatpurén. Krydda med curry, paprikapulver, salt och peppar
När färsen är genomstekt och fått färg så tillsätt mjölk, grädde och buljongen. Låt koka upp.
Rör ut mjölet i vatten och rör ned i såsen. Låt koka upp och sjuda 5-10 min.
Smaka av och smaka upp om det behövs.
Rör ner paprikorna.
Varva såsen med Lasagneplattor och mozzarella. Börja och sluta med såsen.
Toppa med riven ost.
Grädda i 200 grader i 30-40 min.
Låt stå till sig 20 min innan servering.
Comments