KYCKLINGSOPPA MED GLASNUDLAR
- mammansmat
- 20 dec. 2021
- 1 min läsning
Uppdaterat: 3 jan. 2024
En riktigt värmande soppa med röd curry och kokosmjölk.
Hettan avgör man själv och ökar och minskar den röda curryn och chilin.
4 portioner
30 minuter
Ingredienser:
300 g kycklingfilé, delad i tunna skivor
2 kycklingbuljongtärningar
7 dl vatten
100 g glasnudlar
2 vitlöksklyftor, hackade
50 g Salladslök, skivad
Chili, efter smak
2 tsk Ingefära, riven
1 tsk röd currypasta
5 dl av kycklingkoket
250 g kokosmjölk
1-2 morötter, skivade
2 pak choi, skivade
några stänk fisksås
1/2 lime, saften
Gör så här:
Koka upp 7 dl vatten med 2 kycklingbuljongtärningar. Sjud kycklingen tills den är genomkokt. Ta upp kycklingen och spara skyn.
Tillaga nudlar efter anvisningar på förpackningen. Klipp så de blir lite kortare. Spola i kallt vatten.
Fräs vitlök, salladslök, ingefära, chili och röd currypasta i lite olja i några minuter.
Tillsätt 5 dl från skyn och kokosmjölk, koka upp och låt sedan moroten koka med några minuter.
Rör ned pak choi, koka tills den är mjuk. Smaka upp med fisksås, lime och ev salt.
Vänd ner nudlar och kyckling. Ge ett uppkok. Klart att servera!
Comments