top of page

KYCKLINGSOPPA MED GLASNUDLAR

En riktigt värmande soppa med röd curry och kokosmjölk.

Hettan avgör man själv och ökar och minskar den röda curryn och chilin.


4 portioner

30 minuter


Ingredienser:

300 g kycklingfilé, delad i tunna skivor

2 kycklingbuljongtärningar

7 dl vatten


100 g glasnudlar

2 vitlöksklyftor, hackade

50 g Salladslök, skivad

Chili, efter smak

2 tsk Ingefära, riven

1 tsk röd currypasta

5 dl av kycklingkoket

250 g kokosmjölk

1-2 morötter, skivade

2 pak choi, skivade

några stänk fisksås

1/2 lime, saften


Gör så här:

Koka upp 7 dl vatten med 2 kycklingbuljongtärningar. Sjud kycklingen tills den är genomkokt. Ta upp kycklingen och spara skyn.

Tillaga nudlar efter anvisningar på förpackningen. Klipp så de blir lite kortare. Spola i kallt vatten.

Fräs vitlök, salladslök, ingefära, chili och röd currypasta i lite olja i några minuter.

Tillsätt 5 dl från skyn och kokosmjölk, koka upp och låt sedan moroten koka med några minuter.

Rör ned pak choi, koka tills den är mjuk. Smaka upp med fisksås, lime och ev salt.

Vänd ner nudlar och kyckling. Ge ett uppkok. Klart att servera!

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page