KÄRLEKSMUMS - den godaste kakan som finns
Hur man gör den bästa kärleksmumsen? Med extra ägg och mycket kakao blir den smakrik och saftigt.
Jag vispar upp glasyren lite så den blir lite fluffig.
20-24 bitar
60 minuter
Ingredienser:
Kakan:
5 ägg
4 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
2.5 tsk bakpulver
200 g smör, smält
2 dl mjölk
Glasyr:
100 g smör
3 msk STARKT kaffe
6 dl florsocker
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
2 dl kokos att strö över
Gör så här:
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt, ca 5 min med elvisp.
Sikta ner torra ingredienserna och vänd försiktigt ner med en slickepott. När det är väl blandat och inga klumpar i smeten så vänd ner smör och mjölk.
Häll smeten i en bakplåtspapperklädd långpanna ( ca 25x35 cm)
Grädda i 175 grader i 20-30 min. Känn med en sticka, ingenting ska fastna på stickan när du sticker i mitten på kakan.
Låt kakan svalna helt.
Smält smör och blanda ner kaffe. Låt det svalna.
Vispa upp florsocker, kakao och vaniljsocker med smörblandningen i några minuter tills det blir fluffigt. Bred över kakan och strö kokos över.
Comments