KÄRLEKSMUMSKLADDKAKA
En riktig gottekaka, ganska så söt så serveras med fördel med en rejäl slev lättvispad grädde.
8 bitar
45 minuter
Ingredienser:
kakan:
150 g smör
2,5 dl socker
1 dl kakao
2 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
En nypa salt
3 ägg
glasyr:
50 g smör
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker
3,5 dl florsocker
2 msk starkt kaffe
Kokos att toppa med
Gör så här:
Börja med kakan.
Smält smöret, blanda i socker, sen kakao, vaniljsocker, salt och mjöl, till sist äggen.
Smeten ska bara röras ihop, inte vispas!
Häll smeten i en bakplåtspapperklädd springform, ca 23 cm.
Grädda i 175 grader 15-20 min. Den ska vara kladdig fortfarande när den tas ut ur ugnen! Den sätter sig ganska bra i kylen.
Låt stå i kylen ca 4 timmar, eller längre.
Gör glasyren: Smält smör, blanda ner kakao först, sen vaniljsocker och florsocker. Vispa ner kaffe tills du har en fin konsistens på glasyren. Bred glasyren på kladdkakan och strö över lite kokos.
Låt stå i kylen ca 30 min.
Servera med grädde.
Comments