top of page

KÅLMAJA

  • Skribentens bild: mammansmat
    mammansmat
  • 15 mars
  • 1 min läsning

Om man tycker det är omständligt att göra kålpudding kan jag varmt rekommendera detta!

Det är som en gryta med kålpuddingen och gräddsåsen i ett.

Riktigt, riktigt gott, alltså minst lika gott som kålpudding.

4-6 portioner

40 minuter


600 g vitkål, strimlad

1 gul lök, strimlad

500 g färs, jag använder blandfärs

Salt och malen peppar

4 msk sirap

1,5 msk kinesisk soja

2 dl vatten

2 msk koncentrerad kalvfond

3 dl grädde


Stek kål och lök mjukt. Krydda med salt och peppar. Blanda ner sirap och kinesisk soja.

Ha i färsen i med kålen och fördela den, jag tycker att det är gott med lite större bitar av färsen i, alltså inte allt för finfördelat.

Stek med i några minuter.

Häll på vatten och fond. Koka under lock i 20 minuter.

Ta av locket, häll på grädde och koka i 10 minuter, ganska kraftigt så grädden tjocknar lite.

Servera med potatis och lingon.

Commentaires

Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note
bottom of page