KÅLMAJA
- mammansmat
- 15 mars
- 1 min läsning
Om man tycker det är omständligt att göra kålpudding kan jag varmt rekommendera detta!
Det är som en gryta med kålpuddingen och gräddsåsen i ett.
Riktigt, riktigt gott, alltså minst lika gott som kålpudding.

4-6 portioner
40 minuter
600 g vitkål, strimlad
1 gul lök, strimlad
500 g färs, jag använder blandfärs
Salt och malen peppar
4 msk sirap
1,5 msk kinesisk soja
2 dl vatten
2 msk koncentrerad kalvfond
3 dl grädde
Stek kål och lök mjukt. Krydda med salt och peppar. Blanda ner sirap och kinesisk soja.
Ha i färsen i med kålen och fördela den, jag tycker att det är gott med lite större bitar av färsen i, alltså inte allt för finfördelat.
Stek med i några minuter.
Häll på vatten och fond. Koka under lock i 20 minuter.
Ta av locket, häll på grädde och koka i 10 minuter, ganska kraftigt så grädden tjocknar lite.
Servera med potatis och lingon.
Commentaires