KÖTTBULLAR I GRÄDDSÅS
Vem älskar inte köttbullar!?
Recept finns det väl lika många olika som det finns mänskor. Jag har ju minst ett par stycken recept, men detta är mitt godaste. I gräddsås. Ena barnet drack bokstavligen sås med sugrör!
4 portioner
45 minuter
Ingredienser:
Bullarna:
500 g färs (jag föredrar blandfärs)
0,5 dl vispgrädde
1 ägg
0,75 tsk salt
0,5 tsk vitpeppar
0,5 tsk kryddpeppar
1 msk lökpulver
Sås:
1.5 dl vatten att koka ur pannan med
1 tärning köttbuljong
3 dl grädde
2 tsk soja
Ev salt och peppar
Något att söta med, jag hade ca 2 tsk svartvinbärsgelé
Gör så här:
Blanda samman alla ingredienser till bullarna till en smidig smet. Rulla köttbullar, för att får dom runda så tycker jag att det är lättast om man har plasthandskar på sig! Stek köttbullarna i omgångar i smör tills de är genomstekta. Ta upp på fat.
Koka ur stekpannan med vattnet, vispa ner buljongen, tillsätt grädde och soja.
Koka kraftigt tills såsen tjocknar. Smaka av med salt och peppar och gelé.
Stoppa i köttbullarna i såsen och servera med kokt potatis eller potatismos.
Comments