KÖTTBULLAR OCH STUVADE MAKARONER
Ibland vill barna ha makaroner till köttbullarna och ibland ger mamman med sig.
Jag älskar ju kryddpeppar i mina köttbullar, men till mackisar byter jag kryddpeppar mot vitlök.
Btw - har du provat parmesan på stuvade makaroner? Om inte - GÖR'T!
4 portioner
45 minuter
Ingredienser:
Köttbullarna:
500 g färs
1 ägg
0.5 dl grädde
1 msk lökpulver
0.75 tsk salt
0.25 tsk peppar
2 pressade vitlöksklyftor
Mjölkstuvade makaroner:
5 dl gammaldags idealmakaroner
8-10 dl mjölk
Salt, vitpeppar och ev riven muskot
En klick smör
Gör så här:
Köttbullar:
Blanda ihop alla ingredienser, rulla bollar och stek i smör i omgångar i stekpanna tills köttbullarna är genomstekta.
Makaroner:
Mät upp makaroner och 8 dl mjölk i en kastrull. Låt koka upp under omrörning, sänk så makaronerna sjuder. Salta och peppra.
Låt sjuda tills makaronerna är mjuka, ca 20 min. Tillsätt mer mjölk om det behövs under tiden.
Rör ner smör och muskot när makaronerna kokat klart.
Commentaires