top of page

KÖTTBULLAR OCH STUVADE MAKARONER

Ibland vill barna ha makaroner till köttbullarna och ibland ger mamman med sig.

Jag älskar ju kryddpeppar i mina köttbullar, men till mackisar byter jag kryddpeppar mot vitlök.

Btw - har du provat parmesan på stuvade makaroner? Om inte - GÖR'T!

4 portioner

45 minuter


Ingredienser:

Köttbullarna:

500 g färs

1 ägg

0.5 dl grädde

1 msk lökpulver

0.75 tsk salt

0.25 tsk peppar

2 pressade vitlöksklyftor


Mjölkstuvade makaroner:

5 dl gammaldags idealmakaroner

8-10 dl mjölk

Salt, vitpeppar och ev riven muskot

En klick smör


Gör så här:

Köttbullar:

Blanda ihop alla ingredienser, rulla bollar och stek i smör i omgångar i stekpanna tills köttbullarna är genomstekta.

Makaroner:

Mät upp makaroner och 8 dl mjölk i en kastrull. Låt koka upp under omrörning, sänk så makaronerna sjuder. Salta och peppra.

Låt sjuda tills makaronerna är mjuka, ca 20 min. Tillsätt mer mjölk om det behövs under tiden.

Rör ner smör och muskot när makaronerna kokat klart.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page