top of page

KÖTTFÄRSFYLLDA CANNELLONI

Pastarör fyllda med köttfärssås, med ett täcke av bechamelsås och mozzarella.

Så himla gott!

4 portioner

Över 90 minuter


Ingredienser:

Köttfärssås:

2 gula lökar, hackade

3 vitlöksklyftor, pressade

2 msk tomatpuré

500 g färs

0.5 dl rödvin

0.5 dl chilisås

1 tärning köttbuljong

400 g krossade tomater

Salt, peppar, oregano


Bechamelsås:

100 g smör

Knappt 1 dl mjöl

1 L mjölk

Salt, vitpeppar, muskot


250 g cannelloni

250 g mozzarella


Gör så här:

Fräs på lök och vitlök, när det mjuknat och fått lite färg tillsätt då tomatpurén och låt fräsa med ett par minuter.

Häll i färsen, finfördela den gärna med en ballongvisp. Ge färsen lite färg. Häll i rödvin och koka ner det.

Tillsätt krossade tomater, chilisås och buljongen. Smaksätt med salt, peppar och oregano. Låt koka under lock på svag värme i ett par timmar.


Smält smör i en kastrull, vispa ner mjölet till en slät smet. Häll på mjölken, börja med ca 3 dl, när det är slätt utan klumpar, tillsätt mer mjölk och vispa tills all mjölk är i kastrullen. Låt koka upp under omrörning, koka på svag värme 5 till den tjocknat ordentligt. Smaka upp med salt, peppar och muskot.


Låt köttfärssåsen svalna en aning. Häll den i en spritspåse och spritsa i den i cannelonin. Lägg den fyllda pastan i ugnsform, häll bechamelsåsen över, riv mozzarellan på toppen.

Grädda i 200 grader i 30-40 minuter.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page