KÖTTFÄRSFYLLDA CANNELLONI
Pastarör fyllda med köttfärssås, med ett täcke av bechamelsås och mozzarella.
Så himla gott!
4 portioner
Över 90 minuter
Ingredienser:
Köttfärssås:
2 gula lökar, hackade
3 vitlöksklyftor, pressade
2 msk tomatpuré
500 g färs
0.5 dl rödvin
0.5 dl chilisås
1 tärning köttbuljong
400 g krossade tomater
Salt, peppar, oregano
Bechamelsås:
100 g smör
Knappt 1 dl mjöl
1 L mjölk
Salt, vitpeppar, muskot
250 g cannelloni
250 g mozzarella
Gör så här:
Fräs på lök och vitlök, när det mjuknat och fått lite färg tillsätt då tomatpurén och låt fräsa med ett par minuter.
Häll i färsen, finfördela den gärna med en ballongvisp. Ge färsen lite färg. Häll i rödvin och koka ner det.
Tillsätt krossade tomater, chilisås och buljongen. Smaksätt med salt, peppar och oregano. Låt koka under lock på svag värme i ett par timmar.
Smält smör i en kastrull, vispa ner mjölet till en slät smet. Häll på mjölken, börja med ca 3 dl, när det är slätt utan klumpar, tillsätt mer mjölk och vispa tills all mjölk är i kastrullen. Låt koka upp under omrörning, koka på svag värme 5 till den tjocknat ordentligt. Smaka upp med salt, peppar och muskot.
Låt köttfärssåsen svalna en aning. Häll den i en spritspåse och spritsa i den i cannelonin. Lägg den fyllda pastan i ugnsform, häll bechamelsåsen över, riv mozzarellan på toppen.
Grädda i 200 grader i 30-40 minuter.
Comments