KÖTTFÄRSLIMPA
Jag penslar limpan med en blandning av ketchup och yellow mustard innan limpan åker in i ugnen, blir verkligen pricken över i:et 😍
4 portioner
60 minuter
Ingredienser:
500 g färs - gärna blandfärs
0,5 dl grädde
1 ägg
1 msk yellow mustard
1 msk lökpulver
1 msk torkad timjan
0,75 tsk salt
0,5 tsk malen svartpeppar
Att pensla limpan med:
2 msk yellow mustard
2 msk ketchup
Sås:
Vätskan från limpan
1 tärning köttbuljong
1 dl vatten
2 dl grädde
1 dl mjölk
En kvist timjan
Salt och peppar
1 tsk soja
Ev. 1-2 msk mjöl + vatten att reda av med
Gör så här:
Blanda samman ingredienserna till limpan. Fukta händerna och forma färsen till en limpa på en ugnsform.
Blanda samman 2 msk yellow mustard och 2 msk ketchup, pensla limpan med blandningen.
Grädda i 200 grader i 30-40 grader, köttfärslimpan ska ha en innertemp på 70 grader.
Koka upp vatten med buljongen och timjanskvisten. Häll i grädde, mjölk och vätska från limpan, koka ihop i ca 10 min. Smaka upp med salt och peppar.
Skaka ihop mjöl och vatten och red av såsen om du vill ha den tjockare.
Comments