top of page

KÖTTFÄRSLIMPA

Jag penslar limpan med en blandning av ketchup och yellow mustard innan limpan åker in i ugnen, blir verkligen pricken över i:et 😍

4 portioner

60 minuter


Ingredienser:

500 g färs - gärna blandfärs

0,5 dl grädde

1 ägg

1 msk yellow mustard

1 msk lökpulver

1 msk torkad timjan

0,75 tsk salt

0,5 tsk malen svartpeppar


Att pensla limpan med:

2 msk yellow mustard

2 msk ketchup


Sås:

Vätskan från limpan

1 tärning köttbuljong

1 dl vatten

2 dl grädde

1 dl mjölk

En kvist timjan

Salt och peppar

1 tsk soja

Ev. 1-2 msk mjöl + vatten att reda av med


Gör så här:

Blanda samman ingredienserna till limpan. Fukta händerna och forma färsen till en limpa på en ugnsform.

Blanda samman 2 msk yellow mustard och 2 msk ketchup, pensla limpan med blandningen.

Grädda i 200 grader i 30-40 grader, köttfärslimpan ska ha en innertemp på 70 grader.


Koka upp vatten med buljongen och timjanskvisten. Häll i grädde, mjölk och vätska från limpan, koka ihop i ca 10 min. Smaka upp med salt och peppar.

Skaka ihop mjöl och vatten och red av såsen om du vill ha den tjockare.


Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page