top of page

KÖTTFÄRSLIMPA FYLLD MED OST OCH SKINKA

Riktig husmanskost! Gott med mos, rostad potatis eller vanlig kokt potatis och en god sås. Ta gärna vara på skyn från limpan och koka en god sås på!

4 portioner

60 minuter


Ingredienser:

Limpan:

500 g färs

0.5 dl grädde

1 ägg

0.75 tsk salt

0.25 tsk vitpeppar

1.5 msk lökpulver

1 msk yellow mustard


Fyllning:

100 g färskost, jag hade med paprikasmak

100 g rökt skinka, i små bitar

125 g mozzarella, i bitar


Att bre på:

0.5 dl ketchup

0.5 dl yellow mustard


Sås: Skyn från limpan 1 tärning köttbuljong

3 dl mjöl 1 dl grädde

2 tsk kinesisk soja

salt och peppar 1-2 msk vetemjöl + 0,75 dl vatten


Gör så här:

Blanda samman allt till limpan. Platta ut färsen på ett bakplåtspapper, kanske 2 cm tjockt. Bred på färskost på färsen, lägg på skinka och mozzarella, rulla ihop med hjälp av bakplåtspappret. Se till att ändarna är helt slutna, så mozzarellan inte rinner ut. Lägg på en plåt med skarven nedåt.

Blanda ihop ketchup och senap och pensla över limpan.

Kör i ugnen i 200 grader i ca 45 min. Tempa gärna så den är färdig, ska hålla över 70 grader.

Sila upp skyn från köttfärslimpan i en kastrull. Koka upp tillsammans med mjölk, grädde, buljong och soja. Skaka ihop vetemjölet med vattnet och häll i en tunn stråle ned i såsen samtidigt som du rör om. Låt sjuda i ca 5 minuter. Smaka upp med salt och peppar.


Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page