KÖTTFÄRSSÅS
Pasta och köttfärssås. Står på många familjers bord kanske en gång i veckan.
Jag gillar att koka min länge, så tycker jag den blir godast. Gärna med en slatt rödvin.
Sen någon härlig lagrad, smakrik ost att toppa hela härligheten med.
4 portioner
30 min + koktid
Ingredienser:
1 stor gul lök, eller två små, hackade
2 vitlöksklyftor, pressade
500 g färs
2 msk tomatpuré
salt, peppar
2 msk oregano, torkad
1 dl rödvin
1 burk krossade tomater
0.5 dl chilisås
1 tärning köttbuljong
1-2 dl vatten
Gör så här:
Stek lök, vitlök och färs. Fördela färsen med ballongvisp. Krydda med salt, peppar och oregano, tillsätt tomatpurén och låt fräsa med.
Tillsätt vinet och låt det koka bort. Häll i krossade tomater, vatten, chilisås och buljongen. Rör ihop och låt koka minst 1 h, gärna 2-3.
Servera med pasta och parmesan.
Коментарі