top of page

KÖTTFÄRSSÅS

Pasta och köttfärssås. Står på många familjers bord kanske en gång i veckan.

Jag gillar att koka min länge, så tycker jag den blir godast. Gärna med en slatt rödvin.

Sen någon härlig lagrad, smakrik ost att toppa hela härligheten med.


4 portioner

30 min + koktid


Ingredienser:

1 stor gul lök, eller två små, hackade

2 vitlöksklyftor, pressade

500 g färs

2 msk tomatpuré

salt, peppar

2 msk oregano, torkad

1 dl rödvin

1 burk krossade tomater

0.5 dl chilisås

1 tärning köttbuljong

1-2 dl vatten


Gör så här:

Stek lök, vitlök och färs. Fördela färsen med ballongvisp. Krydda med salt, peppar och oregano, tillsätt tomatpurén och låt fräsa med.

Tillsätt vinet och låt det koka bort. Häll i krossade tomater, vatten, chilisås och buljongen. Rör ihop och låt koka minst 1 h, gärna 2-3.

Servera med pasta och parmesan.



Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page