KÖTTFÄRSSÅS MED GRÄDDE
Jag brukar alltid koka köttfärssås utan mejerier, men nu hade jag grädde över och provade att ha i det i min köttfärssås. Mycket mildare än köttfärssåsen jag brukar göra, med en berg parmesan på toppen så blev det perfekt! 👌
4 portioner 30 minuter Ingredienser:
En skvätt olja
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, pressade
2 msk tomatpuré
500 g färs
Salt, peppar, oregano
200 g krossade tomater
0.5 dl chilisås
1.5 msk oxfond
2-3 dl grädde
Gör så här:
Stek löken och vitlöken i lite olja. När den börjar få färg så tillsätt tomatpurén. Låt fräsa med några minuter. Ha sedan i färs, stek på den så den får färg.
Krydda färsen, tillsätt krossade tomter, chilisås och oxfond, låt koka 5-10 min. Tillsätt grädde, koka ihop på svag värme, smaka upp med salt och peppar.
Servera med nykokt pasta och parmesan.
Comments