KÖTTFÄRSSÅS
Spaghetti och köttfärssås ändå.
Det gillar väl nästan alla?
Här med finriven morot för att dra ner lite på kostnaden.
Moroten finriver jag och låter den koka i ett par timmar, då kan inte ens den mest kräsna hitta morotsbitar i 👌
4 portioner
Över 90 minuter
Ingredienser:
olja att steka i 500 g färs 1 gul lök, hackad 3 vitlöksklyftor, pressade 2 stora morötter, finrivna 2 msk tomatpuré 0,5 dl chilisås 500 g krossade tomater En skvätt soja (efter smak)
1 buljongtärning
Salt, peppar, oregano
Gör så här:
Fräs på lök, vitlök och morötter i oljan. När löken mjuknat så tillsätt färsen, låt den få färg, låt tomatpurén steka med i ett par minuter. Krydda med salt, peppar och oregano. Tillsätt chilisås, krossade tomater, soja och buljong. Låt koka under lock, gärna ett par timmar. Smaka av och smaka upp om det behövs. Servera med spagetti.
Comments