Sök
KÖTTGRYTA MED KANEL OCH RÖDVIN
- mammansmat
- 4 jan. 2024
- 1 min läsning
En mustig gryta där en kanelstång får koka med och ge smak.

4 portioner
30 minuter + koktid
Ingredienser:
600 g fläskytterfilé, tärnad
1 gul lök, hackad
4 dl vatten
2 msk mörk soja
4 morötter, skivade
2 tärningar köttbuljong
2 dl rött vin
1 kanelstång
2 tsk kryddnejlikor hela
2 tsk torkad timjan
1 dl grädde
1 dl mjölk
1 msk mjöl
Salt och peppar
Gör så här:
Bryn köttet med löken i smör eller olja. Krydda med salt och peppar.
Lägg över köttet i en kastrull, häll på vatten, soja, morötter, buljongen, vin, kanel, nejlikor och timjan.
Låt grytan sjuda under lock ett par timmar.
Rör ut mjölet i mjölken och grädden, rör ner blandningen i grytan och låt sjuda ca 5 min.
Comentários