top of page

KÖTTGRYTA MED KANEL OCH RÖDVIN

  • Skribentens bild: mammansmat
    mammansmat
  • 4 jan. 2024
  • 1 min läsning

En mustig gryta där en kanelstång får koka med och ge smak.


4 portioner

30 minuter + koktid


Ingredienser:

600 g fläskytterfilé, tärnad

1 gul lök, hackad

4 dl vatten

2 msk mörk soja

4 morötter, skivade

2 tärningar köttbuljong

2 dl rött vin

1 kanelstång

2 tsk kryddnejlikor hela

2 tsk torkad timjan

1 dl grädde

1 dl mjölk

1 msk mjöl

Salt och peppar


Gör så här:

Bryn köttet med löken i smör eller olja. Krydda med salt och peppar.

Lägg över köttet i en kastrull, häll på vatten, soja, morötter, buljongen, vin, kanel, nejlikor och timjan.

Låt grytan sjuda under lock ett par timmar.

Rör ut mjölet i mjölken och grädden, rör ner blandningen i grytan och låt sjuda ca 5 min.

Comentários

Avaliado com 0 de 5 estrelas.
Ainda sem avaliações

Adicione uma avaliação
bottom of page